Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το παρεΐστικο ταβερνάκι της Λευκωσίας, βγάζει ξανά τραπεζάκι έξω στην ρετρό αυλή του

Πάμε για όμορφες καλοκαιρινές βραδιές για οφτό, μερακλίδικους μεζέδες και ζωντανή μουσική

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2024

Μία ταβέρνα που μας συστήθηκε πριν από μερικά χρόνια και έκλεψε τις καρδιές μας είναι το αγαπησιάρικο Στενορύμι στον γραφικό πυρήνα της παλιάς Αγλαντζιάς, στην πλατεία Καραολή που μας ταξιδεύει σε άλλες, όμορφες εποχές.

Γι' αυτό αγαπήσαμε και το Στενορύμι όλα αυτά τα χρόνια, για τα όμορφα ταξίδια του που μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, με τα φαγητά, τα ποτά και τις μουσικές του. Με τους υπέροχους χαμογελαστούς ανθρώπους του που βρίσκονται εκεί για να μας εξυπηρετήσουν σε κάθε στιγμή.

20220514_195134.jpg

Το Στενορύμι ανοίγει τις πύλες και την καρδιά του για να δεχθεί τον κόσμο του, αλλάζοντας φορεσιά για κάθε εποχή. Το καλοκαίρι θα το περάσουμε ξανά στην μοναδική εσωτερική αυλή, περιτριγυρισμένη με μια χειμαρώδη ανθοφορία, μια πληθώρα από λαμπιόνια να φωτίζει το κέφι που ξεχειλίζει από κάθε τραπέζι, με το οφτό κλέφτικο να έχει την τιμητική του.

Εκεί διασκεδάζουν παρέες που έρχονται σταθερά και επιστρέφουν για να γευτούν τα μοναδικά πιάτα που ετοιμάζουν τα δυο αδέρφια, Ηρόδοτος και Ανδρέας Αχιλλέως, να ακούσουν ρεμπέτικα και συχνά άλλα είδη μουσικής κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Το εκπληκτικό σε αυτή την ταβέρνα είναι ότι σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, σε εποχές όπου βασίλευαν η φιλοξενία και η καλοσύνη, όλο το κέντρο γίνεται μια παρέα. Τώρα που ο καιρός αλλάζει και τα τραπεζάκια βγαίνουν έξω το Στενορύμι είναι μία ιδανική πρόταση για έξοδο εντός πόλης. Θα καθίσεις χαλαρά στην γουστόζικη και ρετρό αυλή του, θα απολαύσεις τις μουσικές, το οφτό να μοσχοβολάει ζεστό και λαχατιστό μαζί με τις πατατούλες του και όλα τα συναφή να φτάνουν στο τραπέζι σου.

IMG_20230426_171015_327.jpg

Εκεί θα απολαύσεις όλα τα καλούδια και μεζεδάκια από καραόλου, κρασάτα παϊδάκια με τη μυστική συνταγή του παππού και της γιαγιάς μέχρι το μοναδικό πουργούρι, φτιαγμένο με χειροποίητα μακαρονάκια και τον χαλβά με γλυκό καρυδάκι της μαμάς που θα σε γλυκάνουν στο τέλος.

Και με το πρώτο ψυχρό αεράκι, η παρέα μεταφέρεται στον πανέμορφο εσωτερικό χώρο, σαν σε ένα εξοχικό σπιτικό στο χωριό, στην καρδιά της Λευκωσίας. Έξω το γραφικό δρομάκι, σαν ζωγραφιά του ζωγράφου Λαδόματου, το στενορύμι από όπου πήρε το ποιητικό της όνομα η μαγική ταβέρνα που μεταμορφώνεται κάθε εποχή, σε γεμίζει νοσταλγία και με το πρώτο ψύχος ανάβει το τζάκι και τα κέφια.

Το Στενορύμι δεν είναι απλά μία ταβερνούλα αλλά μία παρέα, μία φιλοσοφία των ανθρώπων που το δημιούργησαν μυόντας και εμάς σε αυτή την ιεροτελεστία γαστρονομίας και διασκέδασης. Με ποιοτικά κρεατικά, ζουμερό σουβλάκι, σεφταλιά αλλά και το οφτό που ετοιμάζεται να μπει ξανά στον φούρνο αυτή την εποχή που είναι στα καλύτερά του!

(22876543) Κυριάκου Καραολή 3, Αγλαντζιά, Λευκωσία. Δευτέρα-Σάββατο 18:00-23:00.
Facebook: Το Στενορύμι

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close